Audi представя в Пекин хибрида A6 L e-tron

Той може да измине 80 км в напълно електрически режим
23 апр 2012 21:51, Красимир Ангелов
21
Audi представя в Пекин хибрида A6 L e-tron
Снимка: AutoMedia.bg

Три чисто нови концепции на бъдещи модели ще покаже Audi в Пекин. Една от тях е Audi A6 L e-tron, информацията и първите снимки, за която се появиха днес.

Автомобилът е пълен хибрид, чиито батерии могат да се зареждат в електропреносната мрежа. Базиран е дългата версия на Audi A6 - L, която е най-добре продаваният модел на марката в Китай.

Plug-in хибридът е получил специален дизайн, който го отличава от стандартните версии на Audi A6 L. При Audi A6 L e-tron решетката на радиатора е шестоъгълна и хромирана, задната броня разполага с дифузер, а джантите с типичния за e-tron моделите дизайн, имат размер от 21-инча.

Размерите на луксозния хибрид са: дължина 5.02 метра, широчина 1.87 метра, височина 1.46 метра и междуосие 3.01 метра.

Задвижването е поверено на хибридна система, съчетаваща 2.0-литровия TFSI бензинов двигател (211 к.с.) и електромотор, генериращ 95 к.с.

Батериите, които са разположени в задната част на колата, са литиево-йонни, с течно охлаждане. Те позволяват на Audi A6 L e-tron да измине около 80 километра в напълно електрически режим, с постоянна скорост от 60 км/час.

Моделът ще се произвежда в Китай с помощта на партньорът на Audi в страна FAW. Audi A6 L e-tron е предназначен изключително за Китай.

Още снимки на новото Audi вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Audi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално,Китай в момента е най големия пазар за коли,продават милиони бройки,като голямата печалба я извличат не толкова от продажбата а от подръжката
15
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Благодарение именно на Китайския пазар Ауди и БМВ,бележат рекордни продажби последните 2 години.Глезят жълтурите със специални изпълнения,на нас дали ни харесва или не,никой не ни пита!. Тези големи автомобилни концерни прибират всяка година милиардите. . а пък вън нека си вали ;))
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tazi kola e palen ***. Ka4estwoto e pla4ewno na wisoka cena, a design-na im ne se e promenql ot kakto sa syzdadeni.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички ще извадят до 5 години , това е бъдещето и цените ще паднат, там конкуренцията е бясна.
12
1
 
4
 
! Отговори
до:14 преди 11 години
Какъв Хюндай бе ***?Ти нормален ли си изобщо?Я пусни търсачката да видиш е-трон 1 кога трябваше да излезе.Виж хубаво годината не е ли 2011 или може би не знаеш коя година сме сега?Аман от *** ей.А нещо да кажеш за Ауди,къде са им хибридите и модерните автомобили.А нещо да кажеш дето щяха през 2010 да извадят супер дизелов хибрид с раз.2/100
11
0
 
7
 
! Отговори
Asen преди 11 години
Ще се произвежда в Китай... всичко се произвежда там... ами нормално е в Европа да има криза и безработица...!
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен ***.Ауди са царе на концептите.Все нещо измислят,все нещо правят,а в магазина само тракащи дизели продават.Тези концепти е-трон са от няколко години.Миналата щеше да излиза е-трон 1.Още го чакаме...
9
1
 
6
 
! Отговори
До ssd преди 11 години
Селският манталитет не прощава- само се заменя площада на село със Севастопол.
8
3
 
3
 
! Отговори
ssd преди 11 години
Ako imam takova, 6te go parkiram perpendikulqrno posredata na sevastopol :D
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обърнете внимание къде Ауди (марка от висок клас), представят най-новаторският си модел.В Китай има ПРОИЗВОДСТВО, изнасят продукти и в замяна натам текът парите.А европеиците и хАмериканците се прават на тарикати, изнасят си производството и сега не могат да си купят новото Ауди.Щото ако можеха, от Ауди нямаше да го презентират в Пекин...Вие направете сметка как е нашето произвоство и си вадете изводи.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е супер яко. Значи градско спокойно си перкаш само на ток :) А на извънградско 2.0тфси е изключително приятен икономичен и еластичен мотор.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, най-готиното е, че плюят същия тип хора, които навремето са предпочитали да пътуват, миришейки ла*ната на два конски ***, защото автомобилите са вдигали голям шум и бензинов пушек.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първите коли са минавали по малко и е трябвало много вода и въглища в последствие технологията се е развила и днес дори масовите колите минават по 1000 км с едно зареждане. Така е и с електричките, нова технология не много подходяща, но екологична с годините като технология ще се развие и някой ден нищо чудно всеки да кара електрически автомобил.Преди 100 години са вярвали, че не може да се лети, а днес всеки може да лети.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То с тоя мотор без да е хибрид му дават 8 извънградско и 10-11 градско.И тва е тоя огромен седан натъпкан с екстри.Електродвигателя незнам дали сваля нещо съществено или е някакво особено "еко" решение.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И що развалят хубавата колица ?
1
2
 
16
 
! Отговори
... преди 11 години
80 km - mojesh da otidesh ot stara zagora do chirpan i obratno WOW