"Ауди" А8 хибрид се цели в Щатите

 

Германският производител на луксозни автомобили "Ауди" разпространи първите снимки и официална информация за производствената версия на модела си А8 хибрид. Официалният дебют на зелената лимузина ще е на салона във Франкфурт (13-25 септември). 


В сравнение с концептуалната разработка, показана в Женева, във външния вид няма драстични промени. Единствено 21-цоловите алуминиеви джанти са заменени от по-скромни - 18-цолови. 


Задвижването на "Ауди" А8 е поверено на двулитров бензинов мотор с турбокомпресор, мощност 211 конскси сили и максимален въртящ момент 350 Нм. Той е подпомаган от електродвигател с капацитет почти 54 конски сили и 210 Нм.




Според анализатори "Ауди" залагат в модела на бензинов, а не на дизелов мотор, който би могъл да даде по-голяма икономия, тъй като залагат сериозно на американския пазар, а там на дизелите не се гледа с добро око. Така или иначе, хибридното "Ауди" А8 разполага с обща мощност от двата агрегата от 245 к.с. 


Това е достатъчно, ускорението до 100 км/ч да отнема 7.7 секунди, а максималната скорост е 235 км/ч. Разходът на гориво е 6.4 л/100 км, като в атмосферата се отварят 148 грама въглероден диоксид на километър.


"Ауди" А8 хибрид може да измине до 3 километра само на електричество, ако се поддържа скорост на движение до 60 км/ч. При определени условия движението единствено на ток може да продължи до достигането на 100 км/ч.


Водачът на лимузината може да избира между три режима на движение - само на електричество, нормален и спортен. 
Батерията е литиево-йонна и се намира в багажника. Тя има капацитет от 1.3 кВтч и тежи 36.7 кг.

Ключови думи към статията: