5 Октомври, 2010 14:14 10 194 11

Kia с дизелов хибрид Sportage

  • kia sportage mild hybrid

По време на автомобилното изложение в Париж, корейците от KIA показаха дизелов хибрид на базата на новия Sportage. Иновацията е под название Mild Hybrid и впечатлява с изключително ниско ниво на отделяне на вредни газове в атмосферата.

Иначе хибридната кола се характеризира с умерени нива по отношение на иновации. Автомобилът е снабден с новия за марката 1.7-литров дизелов мотор, а на помощ идва и електродвигател с мощност само пет киловата. Основният акцент обаче пада върху екологията.

За да бъдат максимално снизени вредните емисии от KIA внасят и изменения в конструкцията на автомобила. Освен това кросоувъра е снабден с гуми с ниско съпротивление. Така представен хибридния Spaortage изхвърля в атмосферата едва 117 грама въглероден двуокис на километър.

Интересно е, че от компанията не казаха нищо по отношение на разхода на гориво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gele

    16 3 Отговор
    Smiatam da si kupia takuv ....samo 4e benzin...za sujalenie niama mnogo materiali oshte...naposleduk KIA se spravia mn.dobre

    Коментиран от #3

  • 2 mechka

    10 2 Отговор
    колега,киа официално продава версията на бензин и дизел в бъл,на бензин е 32000лв с ДДС и много екстри.модела го видях на живо и прави много добро впечатление.лично на мен много ми харесва и за тези пари е трепач.
  • 3 явор

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "gele":

    http://spisanie.mobile.bg/djipove/1000-kilometra-s-noviia-kia-sportage.html

    Ето ти линк към теста на мобиле. колата не е никак лоша, поне на първо четене
  • 4 Дошо

    8 2 Отговор
    32000лв?Не беше ли много по-скъп.Ако е така за тези пари няма равен.Аз също го огледах на Пловдивския панайр и много добро впечатление остави у мен.
    Ако имах пари един от автомобилите, които бих сериозно проучил е именно Киа Спортидж.Има всичко и дизайн и добър мотор и интериора е много добре оформен, за тази цена.Ако има и версия с кожа(неможе да няма) то това е найстина перфектен избор според мен.
  • 5 borko

    1 11 Отговор
    Е какво ви харесва, 1.7Д + 8коня електродвигател=пълна скръб.
    Не вярвам да е повече от 120коня, и на първия баир е загинал.
  • 6 Смешника

    0 11 Отговор
    Къде сте гледали не знам, обаче цената с кожа и автомат на дизела 136 коня е таман 50000лв. Просто този път са се издънили с тази висока цена, макар гаранцията да е 7 години и 150000км. Пък за хибрид да не говорите въобще - пълен ташак. Питайте хора дето го карат да ви обяснят къде е пръчката. В интерес на истината отидох да го купувам, ама като видях цените и се отказах. Явно глупавите дистрибутори за Б-я не са в час. За 30 000 лв. я гледай кви 2-годишни коли има.
  • 7 Дошо

    3 5 Отговор
    Ами и аз така си мислех.Много по-скъп е от 32000лв.Дизел, хибрид -не.Ако трябва да купувам ще е с бензинов мотор.
  • 8 maksito

    1 10 Отговор
    Kade e NE1ND1RTALECA...bace 4O4KO...
  • 9 maksito

    0 1 Отговор
    Ako 6te voden xibrid da e da mi go davat za 1000 lv pak nqma da si q kypq.
  • 10 шофьор

    3 0 Отговор
    Айде сега, пак се почнаха приказките за 1000 лв и няма да го купя. Я си помислете пак, дали за 1000 лв няма да го купите, а! Бензинов 2WD е 32000 лв и то с 1,6л. За 2.0 бензин 4WD е 37400 лв. с ръчни скорости. Всичко от тези нагоре е доста по-скъпо. Никъде няма хибрид в офертите, не знам, що се палите толкова много и кой бил карал хибрид и къде му била пръчката. Е кой е карал КИА-хибрид, след като са я показали на изложението? Според мен, щом са я направили така, значи върви и не е за гъзари, които искат да карат с 200. Ако ще купувам СУВ, той ще е задължително с 4х4, а не само с предно. За парите, които ще дадеш за СУВ 4х2, такъв елегантен седан можеш да си купиш, който с нищо няма да изостава от СУВ-а.
  • 11 onia

    3 0 Отговор
    Вие пак не сравнявате като говорите и пишете.Правлно е писла колегата по горе..37 400 е модела който си заслужава парите,,да не забравяме и че 7 години никак не са малко,пък и погледнете кяакво предлагат другите фирми за този сигмент и ако някой намери цена под 50 000 здраве да е...