Opel Stock

Toyota Auris hybrid: Автомобилът на бъдещето

Яну 13, 2011
Toyota Auris hybrid: Автомобилът на бъдещето

Toyota Auris hybrid: Автомобилът на бъдещето

Реклама Peugeot 408


Германската автомобилна организация ADAC определи хибридната версия на Toyota Auris за Автомобил на Бъдещето, като за основни предимства на автомобила от клуба акцентират върху отличната горивна икономичност и рекордно ниските нива на отделяни в атмосферата вредни емисии.

Според организаторите на годишния конкурс Yellow Angel (Gelben Engel), Toyota Auris е най-модерният хибриден автомобил в момента, когато става въпрос за ежедневна практичност, цена, екологичност и безопасност.

Хибридната модификация на Toyota Auris споделя познатата от последното поколение на Prius технология- пълнохибридна комбинация от 1.8 литров бензинов двигател (99 к.с и 142 Нм) и мощен електромотор (80 к.с и 207 Нм). Максималната комбинирана мощност на хибридната система е 136 к.с. От спряло положение Auris HSD потегля с пълните 207 Нм на електромотора, на разположение още в мига на докосване на педала на газта, преди да впрегне останалите 142 Нм на двигателя при по-висока скорост.

Ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за 11.4 секунди. Максималната скорост е 180 км/ч. Разходът на гориво при комбиниран цикъл на движение е 3.8 л/100 км, а емисиите на CO2 – само 89 г/км.

Пълният хибрид Auris позволява автономна работа на електромотора или на бензиновия двигател, както и съвместно функциониране на двата агрегата в пълен синхрон. Това е възможно благодарение на безстепенна автоматична хибридна трансмисия, която неусетно варира съотношението между бензиново и електрическо задвижване.

Хибридното задвижване на хибридната Toyota Auris има четири режима на работа, три от които се избират ръчно – ECO за максимална ефективност, POWER за максимална динамика и EV за работа изцяло на електричество. Четвъртият режим е автоматичен.

Повече за хибридната Toyota Auris можете да научите тук: www.toyota.bg
Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda Vision Gran Turismo влиза в Gran Turismo 7

Апр 18, 2024