Lasurit eshop

Mazda RX-9 ще е хибрид

Mazda RX-9 ще е хибрид

Mazda RX-9 ще е хибрид

Реклама Skoda Monte Carlo



Cледващото поколение на единствения в света сериен роторен автомобил - популярното спортно купе RX-8 навярно ще е с хибридно задвижване. По всяка вероятност новият роторно-хибриден автомобил ще използва във външността си теми от дизайна на концептуалния модел Kabura.

През миналата година Mazda и Toyota подписаха съглашение, според което марката zoom-zoom марка може да използва хибридните технологиите на най-големия японски автопроизводител от семейството на модела Prius. Веднага след подписването се появи и съобщение, че първата хибридна Mazda ще се появи през 2013-а година.

За новата Mazda RX-9 засега информацията е доста оскъдна. Ясно е че колата се развива върху платформата на следващото поколение на родстъра MX-5 и че дизайнерите са се отказали от оригиналното решение за обратното отваряне на задната полуврата на модела RX-8.

Ако колата получи хибридно задвижване, тя ще е първото на пазара хибридно роторно спортно купе със задвижване на задния мост. Електромоторът ще помогне да се подобри икономичността на колата. Заради заемката от Toyota, новата кола няма да може да разполага с класическата механична предавателна кутия или с роботизираната със сдвоен съединител, защото при хибридното задвижване на Prius се използва само автоматик. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024