Нова Toyota Highlander Цена, снимка, видео, спецификации Toyota Highlander тест драйв. Toyota Highlander II Технически спецификации Highlander II Спецификации

основното / Батерия

Кроскър Toyota Highlender. Наскоро, официално продадени руски пазар. Toyota Highlander. Създаден на платформата на Седан Toyota Camry. Колата е била показана за първи път в САЩ през 2000 година. Кросоувърът преживели три поколения през това време. Последната актуализация се случи съвсем наскоро. Колата е създадена главно под американския пазар. В Япония и Австралия колата се продава под името Kluger. Съберете Toyota Highlander за Русия в САЩ (Индиана). Японските "Highlanders" са най-вече заминали за Австралия и местния пазар.

Дължината и ширината на новото поколение кръстоса се увеличи, но междуосието е оставено за същото (2790 mm). Въпреки това, това пространство е достатъчно, че колата е имала 7-местен просторен салон. Корповото тяло ви позволява да поставите седем възрастни пътници. Перфектна възможност за активно семейство.

Бягащата част и системата Highlander пълна задвижваща система, получена от Lexus RX. В обичайния режим, задвижването на предната колела. Схемата за предавателна операция е същата като в бурята 4. Когато предните колела се подхлъзнат, централното съединение и 50% въртящ момент се блокира автоматично незабавно на задните колела. В Русия можете да си купите Highlander както с задвижване на предното колело и версия с пълнолесно задвижване 4x4.

Външният вид на новия кросоувър съответства на настоящия корпоративен стил. Екстериорът в умереността е агресивен, спорт и привлекателен. По-нататъшен поглед toyota Highlander Снимки И ние оценяваме работата на японските дизайнери, задачата на колата е разбираема не само за американските купувачи, но и за глобалния пазар като цяло.

Снимка toyota highlander.

Салон Toyota Highlander. Моля, висококачествени покрития, удобство и максимално пространство. Всички конфигурации на автомобила имат 7-местен вътрешен интериор, т.е. не е необходимо да се надплащат за това поотделно. Той се усеща от американския стил, който в основната версия това е всичко и климатичните контроли и камерите за обратно виждане. Вж фотолен салон По-долу.

Склад Foto Salon Toyota Highlander

Технически характеристики на Toyota Highlander

Спецификации Руската версия на Highlander не се връща с голям избор от предавания или двигатели, но също така има достатъчно. Като сила агрегати се предлагат два бензинови двигателя, това е 4-цилиндров 16 двигател на клапана 2-литров работен капацитет (252 nm) и по-мощен V6 обем от 3,5 литра (337 nm). Мощност 188 и 249 конски сили съответно. Какво е интересно, бензиновият двигател е 2,7 литра. Предлага се съвместно само с задвижване на предните колела, по-мощни 3.5 литра. Само с пълнолетно задвижване 4x4. Предаване за всички модификации един, той е 6-степенна автоматична.

Що се отнася до динамичните характеристики, V6 ускорява Toyota Highlander до 100 км / ч за 8.7 секунди! Двигател 2.7, който прави същото с 2-тона кола за 10,3 секунди. Що се отнася до потреблението на гориво, тук не трябва да очаквате чудеса. Версия с 3,5-литров блок в града яде малко по-малко от 15 литра, по магистралата повече от 8 литра. 4-цилиндровият двигател е малко по-икономичен, в градските условия поглъщат само 13,3 литра. На магистралата почти 8 литра 95-ия бензин. В този случай двигателите съответстват екологичен стандарт 5. Между другото, хибридната версия на кросоувъра се продава и в САЩ.

По дължина, автомобил е малко по-малко от 5 метра. Масата във валутата на почти 2 тона, с пълен товар от повече от 2,6 тона. Прочистване на пътя е напълно офроуд и равно на 20 сантиметра. След това воляме във вашето внимание подробно характеристики общи размери toyota Crossover. Highlander..

Тегло, обем, клирънс, Toyota Highlander размери

  • Дължина - 4865 мм
  • Ширина - 1925 мм
  • Височина - 1730 мм
  • BulgarBase. - 2790 мм
  • Фронт и задна колела - 1635/1650 мм
  • FRONT SVET / REAL - 950/125 mm
  • Бордюра маса - от 1955 кг
  • Пълно тегло - от 2620 кг
  • TOYOTA Highlander багажник обем в 7-местна версия - 269 литра
  • Обемът на багажника в 5-местна версия - 813 литра
  • Капацитет на багажното отделение с сгънати задни седалки - 2,370 литра
  • Сила на звука резервоар за гориво - 72 литра
  • Размер на гумите, колела - 245/55 R19
  • Пътна клирънс или клирънс Toyota Highlander - 200 мм

Пакет и ценови листи в Toyota Highlander

Общо, SUV има две конфигурации, това е основният "елегантен" и "престиж". Минен цена Toyota. Highlander. грим 1 741 000 рубли. За тези пари купувачът предлага задвижване на предните колела, добре пакетиран, превозно средство с 2.7-литров двигател и предно задвижване. В списъка стандартно оборудване алуминиеви колела, халогенни фарове, мъгла, тонизиране, сензори за паркиране, светлина и дъжд. Налице е круиз контрол, тризонов климатичен контрол, тапицерия от кожена седалка, камера за обратно виждане, цветен сензорен монитор и пълен комплект Системи за сигурност и електронни асистенти.

Ако имате нужда от автомобил за задвижване на всички колела, цената на Highlander се увеличава до 1,952,000 рубли. Като захранващ блок V6. | Повече ▼ уважаеми клас "Престиж" с 2.7 литров двигател струва 1,921 000 рубли, с пълно задвижване и двигател на 3.5 литра цената се увеличава до 2,132,000 рубли.

Видео Toyota Highlander.

Видео toyota Test Drive. Highlander от програмата "AUTO". Доста подробно видео преглед.

Кой е колата в нашата страна? Най-вероятно има малък слой от хора, които искат да си купят жизненост, но няма достатъчно пари, а RAV 4 не подхожда, тогава те избират Highlander. Има ли още малко Toyota Venza.но на колата на SUV не изглежда като повече голям универсален. Освен това, Веза няма 7-местен салон.

Highlander - Toyota Force Crossover, който е версията на вътрешния модел на Toyota Kluger за външни, не японски пазар. Този модел първоначално е предназначен за исканията на американските потребители и това изчисление е оправдано с лихви - в Северна Америка Highlander спечели голяма популярност. Се отнася до класа със средни SUV и в модел ред Toyota заема междинно положение между тях toyota модели RAV4 и 4Runner. Колата е въведена за първи път през 2000 година. Между другото, "Highlander" преведен от английския "Highlander".

Външният вид на първото поколение е проектиран в консервативен стил - строг дизайн с оригинална предна оптика и "дуями" предна и задна крила, мощни брони, заден спойлер със стоп сигнал, покривни релси. Всички заедно изглеждат много старателно и смело.

При разработването на автомобил бяха дадени приоритети комфорт и безопасност. Широки страни осигуряват удобно кацане и слизане на водача и пътниците. Трима възрастни са спокойни на задните седалки. Това е достатъчно място за краката, особено след като подът е равномерно (без карданни тунел) поради ниското местоположение на двигателя. Седалка за шофиране. Регулиран по височина, наклон на облегалката и в надлъжната посока с помощта на електрическо задвижване, пътнически фронт - ръчно, но и двете седалки имат удобни сгъваеми подлакътници. Задна седалка Разделен по отношение на 2/3 и има движещ се и плъзгащ се дизайн. Широкият Windows предоставят добър преглед.

В багажно отделение Има удобен сгъваем рафт завеси, който ви позволява да разделите съдържанието на багажника от кабината. Благодарение на променените арки на колелата и голяма междуосие, багажникът се оказа удобен и просторен. В багажното отделение до 2004 г. е назначено място за пълно резервно колело, през 2004 г. е изваден от кабината и се закрепи отзад под колата.

Интериорът е изработен от висококачествени материали. Кормилната колона е регулируема по височина и позволява на драйвера да избере удобна позиция, без да припокрива преглед на инспекционния панел. Таблото е направено с помощта на Optitron технология, когато скалите за осветяване светят автоматично след включване на запалването. И осветлението на ключалката на запалването винаги свети отново, за да не включва светлината в кабината, когато трябва да започнете колата в тъмното. Кабината има много различни джобове и кутии за малки неща. Под жабката има депресия под формата на джоб за чадър. Бордов компютър В комбинация с докосване LCD дисплей, който показва информация за състоянието на автомобила и определя стандартната мултимедийна система.

Владетелят на двигателя се състои от две единици. Първият е обем от четири цилиндъра от 2362 cm с капацитет 160 конски сили с два разпределителни ваша, четири клапана на цилиндър и сплавта на блока. Вторият е по-мощен V-образен шестцилиндров обем от 2994 cm3 с капацитет от 220 конски сили. Автомобили с ред 2,4-литров двигател са произведени с предно и пълно задвижване, с 3 литра - само с постоянно задвижване на пълнолетен колело и самозаключване междуосен диференциал Повишено триене (LSD).

През 2004 г. и двата двигателя са заменени от V-образен шестцилиндров двигател с 3.3-литров капацитет от 215 конски сили.

Първоначално колата е оборудвана само с 4 скорост автоматична кутия Предавания "Super ECT", като опция беше предложена механизъм ръчно превключване Предавания. През 2004 г. моделът с двигател V6 започна да инсталира автоматична трансмисия с пет скорост.

Както висулки, предни и отзад - независими, тип "Макферсън". Автомобилът е оборудван с интелигентни електронни системи: ABS антиблокираща спирачна система (антиблокираща система), система за разпределение на спирачната сила на EBD (електронна разпределение на спирачната сила), система за управление на налягането в системата BAS спирачна хидравлична система (система за спирачна система), автоматична система Система за управление на инсулт TRC (контрол на сцеплението) и VSC система за стабилност (контрол на стабилността на превозното средство). От 2004 г. стандартът се превърна в система за контрол на налягането в гумите.

Highlander Първите години на освобождаване бяха пуснати само в петместна версия, но през 2004 г. светлината видя разширената версия с префикса "L" и три реда седалки. Вторият ред имаше подвижна централна седалка, затова може да бъде двойна или дреболия. С централните седалки, два отделни удобни стола с индивидуални подлакътници и преминаване между тях към третия ред седалки, които също могат да бъдат изпълнени както в трите, така и в двойна версия, могат да бъдат изпълнени. Вторият ред седалките могат да се движат напред и назад, поради което пространството за краката на втория и третия ред може да варира от 740 до 1021 mm. Багажното отделение се трансформира чрез специална система с контролни лостове, за допълнителен лесен достъп до него, стъклото в задната врата се отваря.

Всички колесни устройства Toyota Highlander Hybrid се появи през 2004 година. Колата е оборудвана с мощен хибриден двигател нова система THS II и електрическа предаване E-четири. Хибридният модул THS II се намира в предната част на тялото, тя включва V6 двигател от 3,3 литра, който развива максималната мощност от 211 литра. от. и високоскоростен електрически мотор високо напрежение с капацитет 167 к.с. Задната част е разположен на друг електрически мотор с капацитет 68 конски сили, който е композитен компонент на трансмисията E-четири. Power Point. Тя дава власт до 272 конски сили, а цената на 10/15 е само 5.6 литра бензин на 100 км.

Колата от второ поколение дебютира в шоуто на Чикаго и се продава през 2008 година. Highlander е нараснал с размери, получи нови фарове за интересна и необичайна форма, нова грандиозна решетка, модерна броня с хромирана лента и стилни футер. Пространството на пътя нарасна до 206 мм.

Колата разполага с кожен интериор, псевдо-форма, тризонов климатичен контрол, сензори за паркиране, камера за обратно виждане, отопляеми седалки, лентомер с CD чейнджър, електрически задвижвания, цветен монитор с функцията "сензорен екран" и е оборудван с функцията "сензорен екран" и е оборудвана с широк диапазон от активни и активни и пасивна сигурносткоето включва седем въздушни възглавници, включително защита на коленете на водачите и страничните въздушни възглавници за пътници.

Под капака V-образен шестцилиндров двигател с обем от 3,5 литра и капацитет от 273 конски сили. Двигателят работи в двойка с 5-степенна автоматична трансмисия.

В края на август 2010 г. се състоя версията на Toyota Highlander и стана известна това тази кола ще бъдат официално предоставени в Русия и да станат междинна връзка. Във веригата: RAV4 и Prado.

Технически Restyled Highlander почти не се различава от машината за второ поколение. Както подхожда "Parcather", той е построен върху светло шаси и пътническа платформа (в този случай от Toyota Camry.). Не са осигурени долни зъбни колела или ключалки в трансмисията - Highlander е оборудван с постоянен и симетричен (50:50) задвижване на колела без никакви излишъци. Няма ниски зъбни предавки или ключалки. Ръководството се дава на депозита на електрониката. Пътят на 206 мм позволява не само да се движат по асфалта, но и да се премества в селото.

Отпред с настъргана решетка по фасарадиатор е украсена с хром. Независимо от избраната производителност, пътните светлини Bi-Xenon фарове. Сгънатата странични огледала на задния изглед с отопление и електрическо задвижване са предвидени за всяка конфигурация. Задната мъгла фенер разчита само адаптирана за Русия Toyota. Highlander и влиза в списъка със стандартни опции. Заслужава да се отбележи друга характеристика на "руския" Highlander - по-строги амортисьори, което ви позволява ясно да изработвате нередности и уверено, без люлка, да запазите курса.

Ергономия на кабината високо ниво. Офертата в интериорния дизайн е направена върху консервативни ценности. Табло с две кладенци, оформени от алуминий, информативен и перфектно четене по всяко време на деня. Специален салон за презентация дава многофункционален волан, покрити с мека кожа, седалки с кожена перфорирана тапицерия и интериорни елементи с вложки "под дървото". На централната конзола се настаняват основните контроли, както и два монитора, на един от които се показват данните на бордовия компютър и климатична инсталация, на друга - мултимедийна система и навигация. Автоматичният тризонов климатичен контрол (за пътници от първия и втория ред) се предоставя като стандартна опция. Салонът на тъканта в Highlander не е осигурен - основно е оборудван с перфорирана кожа.

С седем пътници на борда, обемът на багажника не надвишава 290 литра. Но в петдезерната версия се увеличава до 1200 литра, с сгънат диван надвишава два кубични метра. Във всички версии на колата има електрическа задна врата.

Toyota Highlander се продава в две модификации, които се различават само допълнително оборудване. Първият се нарича "престиж", а вторият "апартамент". И в двете модификации под капака се намира газов двигател С двойна електронна система за промяна на фазовото разпределение на двоен VVT-I обем от 3,5 литра. и с капацитет 273 к.с. Завършен двигател 5-степенна автоматична скоростна кутия. С такъв двигател, колата може да се ускори до скорост от 100 км / ч за 8.2 секунди, а неговата максимална скорост ще бъде 180 км / ч. Въпреки по-голямата сила и задвижване на четирите колелаРазходът на гориво е само 10.7 литра на сто километра при шофиране по магистралата и съответно се увеличава с 3.1 литра при шофиране в градския цикъл.

Надеждното и сигурно управление на автомобила осигурява: антиблокираща спирачна система (ABS), електронна система Разпределения на спирачната сила (EBD) с усилвател за аварийно спиране (БАН), система за борба с приплъзване (TRC), курс за стабилност (VSC), система за повдигане (HAC), подпомагане на системата на наклона (DAC). И за да защити водача и пътниците, интериорът е оборудван с активни облегалки за глава, челни и странични въздушни възглавници, странични завеси, има дори възглавница за коленете на водачите.

Третата Toyota Highlander е типично дете на своето време, като има голям набор от таланти - той е избран за: агресивен външен вид, вътрешно пространство, добра пропускливост, богато оборудване И известното "фамилно" (колата на тази марка е известна с непретенциозността и надеждността си) ... В допълнение, той е прекрасен семеен човек - това е може би най-точната характеристика, описваща тази голяма кола.

В третото си поколение "Highlander" дебютира през пролетта на 2013 г. като част от автомобилното шоу в Ню Йорк - в сравнение с предшественика, той узрява забележимо и караше, придобива нови двигатели и предаване, а също така получи много по-богати функции.

През март 2016 г. всичко в една и съща "голяма ябълка", премиерата на рестартираната версия на това средно кросоувър - основните му придобивания бяха: рециклиран външен вид, модернизирани v6, нова кутия Предаване на около осем групи и разширен списък на оборудването.

Външно "Highlander" на третото поколение е истински алфа-мъж: гледката е брутална и завършена, но не прекалено закачлива и умерено модерна. Максималната агресивна кола ALFAS - заслуги в това се дава на "проследената" фармацевтична решетка и огромна "скара" на решетката на радиатора, достигайки долния край на бронята. Но от други ъгли изглежда не по-лошо: мощен силует с изразена странична стена и заоблени квадратни арки на колелата и хармонично "гориво" с високо разположени експресивни лампи, чаша нарязана форма и чист броня.

"Третото" Toyota Highlander е много голям кросоувър: в дължината на "японците" отнема 4890 мм, а височината и ширината му са съответно 1770 mm и 1925 mm. Основата на колелата на SUV достига 2790 мм и наземно освобождаване Намира се в 200 мм. В зависимост от модификацията на петте врати в "бойното" състояние тежи от 1880 до 2205 кг.

Интериорът на кросоувър "играе" в унисон с екстериора - изглежда като мъж: нетривиално, притиснат и малко груб. В допълнение, вътре в колата подкупи с чист прилепващ на всички елементи, безупречна ергономичност без никакви пробиви и висококачествени материали на финала (приятни пластмаси, вмъкване "под метал" и "под дървото", оригинална кожа). Предният панел има предизвикателна, но интересна архитектура, а в централната част има 8-инчов "телевизор" на мултимедийната система и визуален блок "микроклимат" със собствен дисплей и големи превключватели. Хармонично се вписват в цялостната картина и много голямо многофункционално волано колело и красива, не претоварена с информация, комбинация от устройства с 4,2-инчов индекс между аналогови циферблати.

Предните седалки на Toyota Highlander предлагат американско място американец, но доста удобно кацане, куп всички видове електрически регулатори, отопляема и вентилация. Пътниците на средния ред имат способността да конфигурират дивана в надлъжната посока и по отношение на наклона на гърба, но идилите нарушават плоския си профил. В "галерията", честно казано: удобствата на средното училище могат да се настанят удобно тук.

Товарното отделение "Highlander" на третото изпълнение варира от 269 до 2370 литра, а по време на сгъването на задните седалки се образува почти дори и подови настилки. В допълнение към това, тя все още осигурява подземна ниша, където са положени необходими инструменти. "Седенето", което е включено в първоначалната конфигурация на SUV, е фиксирано под дъното.

Спецификации. На руския пазар за "третия" Toyota Highlander е възможно едно захранващо устройство - ротационното пространство на автомобила "напълнено" с бензинов V-образен обем от 3,5 литра (3456 кубически сантиметра) с директно инжектиране , входна пътека с различна дължина, 32-тервен механизъм и механизъм за разпределение на газ на входа и освобождаването.

Той прави максимум 249 "коне" на 5000-6600 rev / min и 356 nm капацитет на въртящия момент на 4700 rev / min, и работи в пакет с 8-степенна "автоматична" Директно смяна. и интелектуална технология на пълно шофиране.

В нормален режим повечето от Тягата отива на предните колела, но ако е необходимо, съединител JTEKT Multi-Disc, контролиран от електрониката, свързва задната ос, насочвайки се към нея до 50% от момента.

На твърди покрития, колата се чувства повече от уверено: от мястото на първата "сто", той се втурва след 8,8 секунди, изключително ускорява до 180 км / ч и "напитки" около 9,5 литра гориво в комбинирани условия.

На други пазари Highlander 3 може да бъде закупен и в модификацията на задвижването на предните колела, оборудвана с четири цилиндъра бензинов двигател 2.7 литров обем (188 конски сили и 252 nm от генерирания въртящ момент) и в хибридна версия с 3.5-литров V6, три електродвигатели и литиево-йонни батерии (280 "жребец" и 337 nm).

В сърцето на Toyota Highlander трето поколение - "опъната тролейница" от "Camry" седан с надлъжно разположен силаЛагерното тяло, в което се използват висококачествени сортове, и независимо предно окачване с шлетъжки за MCPherson. На задната ос на автомобила, инсталирана много тип система ( напречни стабилизатори Активиран "в кръг"), заимстван от Lexus RX.
Спирачни механизми за кросоувър вентилационен диск и отпред, и зад, работещи с ABS, EBD и друга модерна електроника и нейният кормилен комплекс е представен от Rush предаване и усилвател за управление.

Конфигурация и цени. През 2017 г. третото поколение рестартира "Highlander" се предлага в три версии: "елегантност", "престиж" и "безопасност лукс".

  • За първото, минимално е зададено 3,226 000 рубли, а неговата функционалност обединява: шест въздушни възглавници, 19-инчови колела на колела, светлинни и дъждовни сензори, електрически задвижвани врати, ингресим система за достъп, ABS, EBD, BAS, Cruise Control, VSC, Задни сензори за паркиране, ERA-Glonass система, "музика" с шест колони, мултимедиен комплекс с 6,1-инчов екран, камера за обратно виждане, кожен интериор и тризонов климат. В допълнение, началната производителност включва: нагряван отпред и задни седалки, електрическо отопление и предно стъкло в част от чистачките на чистачките, isofix закопчалки И друго оборудване.
  • За междинен пакет, той ще трябва да плати най-малко 3,374,000 рубли, а освен това "Flares": по-усъвършенстван център за информация и развлечения с 8-инчов дисплей, технология за проследяване на слепите, навигатор, електрическо задвижване и предни фотьойли, странични слънцезащитни завеси за втори ред на седамин и др.
  • "Топ" разходи за модификация от 3,524 000 рубли, а нейните привилегии са: адаптивно круиз контрол, четири панорамни проучвания камери, премиум JBL аудио система с 12 високоговорителя, фронтални сензори за паркиране, както и системи за наблюдение на пътищата, системи за разпознаване на пътища, контролиране умората на водача и сигнализията за заплахата от преден сблъсък.

Цена: от 3 501 000 разтрийте.

Тъй като самият производител декларира, тази кола е създадена за млади хора, които обичат активното езда и казва за Toyota Highlander 3 2018-2019 - средният японски кросоувър и малък SUV, който в някои страни е бил продаден под друго име.

Представянето на третото поколение на кросоувъра се състоя през 2013 г. в автомобилното изложение в Ню Йорк и през 2014 г. стартираха продажбите на тази кола. Производителят на третото поколение ще се състезава и други подобни автомобили. Полученият модел нов дизайнКоето прави колата в модерна и динамика, също така моделът е станал по-голям, подобрен по отношение на безопасността и получи актуализиран интериор по по-високо качество.

Дизайн

Моделът е станал по-агресивен от преди това, производителят реши да привлече млада аудитория за покупка. Висока релефна качулка, тесни фар с LED елементи и огромна радиаторна решетка с хромирани елементи, всичко това са стилните атрибути на предната част на колата. Масивната кола с броня привлича мускулни форми, има малък кръг фарове за мъгла И малки дневни светлини.


Toyota Highlander Crossover Profile 3 веднага привлича вниманието поради силно подута колело ковчег. Има пластмасова защита около периметъра на тялото, което показва добри показатели за офроуд. В средата има малък степер, но почти незабелязано. Масивните огледала за обратно виждане са получили ретранслатора на въртенето на сигнала и прозорците имат хром кант. Също от хром, релсите на покрива са направени, но те са декоративни.

Обратното също е доста силно подложено на промени. Сега има големи фарове с Chrome кант, което изглежда добре. Голям капак на багажника подчертава дизайна на самите фарове. Капакът на багажника също е оборудван с електрически и спойлер, в горната страна на която има стоп сигнал. Масивен задна броня Получи голяма пластмасова защита, на която се намират големи квадратни рефлектори.


Разбира се, поради промени в външния вид, размерите на тялото се промениха, сега те са както следва:

  • дължина - 4865 mm;
  • ширина - 1925 мм;
  • височина - 1730 мм;
  • база за колела - 2790 мм;
  • клирънс - 197 мм.

Спецификации Toyota Highlander 2018-2019


По отношение на двигателите, това е просто тук, японците са известни с прости агрегати, но в същото време доста мощни и най-важното надеждни. Има само две от тях в линията, въпреки че в други страни има три от тях.

  1. Основен двигател, това е обикновена атмосферна 16-клапанна единица от 2,7 литра, която издава 188 конски сили. Въртящият момент на този двигател е равен на 252th h * m и е на разположение на 4200 оборота в минута. Максималната мощност е достъпна при 5800 оборота. Тази единица ускорява тази голяма и тежка кола на стотици за 10,3 секунди, а максималната скорост ще бъде 180 км / ч. С това да се харчим, ще има 13 литра в цикъла на града и 8 литра по магистралата.
  2. Вторият двигател също е бензин, но сега е атмосферен V6, което, с обем от 3,5 литра, произвежда 249 конски сили и 337 h * m въртящ момент. Динамиката, разбира се, подобрена, до сто, колата се ускорява за 8,7 секунди, а максималната скорост не се е променила. Потреблението се повиши с 1 литър в града и на магистралата оставаше същото.
  3. Има и копие на предишния двигател, но с увеличена мощност до 280 сили. Този двигател не се продава в нашата страна и овърклок с него е по-добър. Ускорението до стотици отнема 7.3 секунди и благодарение на скоростната кутия на варианта, тя прекарва само 8 литра в града. Това е хибриден двигател, електрическият двигател е направил възможно повишаване на мощността и намаляване на потреблението.

По отношение на предавките Toyota Highlander 3, всичко е достатъчно просто, 6-степенните събрания се предлагат за агрегатите за нашата страна. автоматична скоростна кутияИ хибридът ще има вариант. Устройството зависи от двигателя, при първия двигател предно предаване, а останалото е пълно.

Поради модифицираните измерения на модела инженерите трябваше да подобрят суспензията, в резултат на това имаме напълно независима система с рафтове MacPherson отпред и е монтирана многомерна система.

Салон


Също така производителят почти напълно промени интериора на колата, той стана по-модерен, по-добър и само негов външен вид приятен за окото. Със сигурност знаете, че има три реда седалки и 7 места. Преден комплект отлични кожени столове с малка странична поддръжка и електрически регулатория.

Задният диван е създаден за 3 пътници и повече от достатъчно място за хора от средния комплект, 3 пътници са в ненужни. Третият редица Toyota. Highlander 3 2018-2019 Проектиран за двама пътници и вече има толкова много пространство, хората ще се впишат, но поради малко място за краката, те ще бъдат малко неудобни.


Шофьорът ще бъде доволен от 3-спика кожено кормилно управлениекойто има много бутони за контрол на мултимедия. Шофирането е стилно табло Със синя подсветка. На бордовия компютър, който е между два аналогови сензора, просто показва огромно количество полезна информация.


Централната конзола има голям сензорен дисплей на мултимедийната и навигационната система, която може да бъде контролирана от бутоните от двете страни. По-долу е контролът на контролния контрол на климата, който е направен в стила на минимализма и изглежда наистина хладен. Под всичко това има леко необичайно нещо, това е ниша за малките неща, които продължават с панела пред пътниците. Тази ниша има синя подсветка, погледнете снимката и ще разберете колко необичайно изглежда.

Тунел Toyota Highlander 3 изглежда страхотно, в самото начало, има 4 бутона на различни офроуд функции, като блокиране или подпомагане при спускане. След това големият селектор на скоростната кутия ни среща, отдясно от които са два държача на чаши. Зад копчето се намират шайбите за нагряване на седалките.


За задния ред има и отделен климатичен контрол. Блокът има и много температурни бутони, отоплителни седалки и т.н. Багажникът в колата е строго голям, нейният обем е 391-ти литър, това е малко поради факта, че има трети ред. Но ако имате нужда, можете да сгънете местата и ще имате 2370 литра.

Цена

И накрая, нека поговорим за важния аспект на автомобила, това е неговата цена и оборудване в различни конфигурации. Комплекс в реда само на 3 - "елегантност", "престиж" и "лукс". Основната версия ще струва на купувача в 3 501 000 рублии ще бъде оборудван със следните функции:

  • кожен салон за салона;
  • 7 въздушни възглавници;
  • отопляеми предни и задни седалки;
  • електрически регулиращи седалки;
  • не лоша аудио система;
  • отделен климатичен контрол;
  • круиз контрол;
  • камера за изглед отзад;
  • система за достъп без ключ;
  • светодиодна оптика;
  • сензор за светлина и дъжд;
  • задвижващото покритие на багажника;
  • задни сензори за паркиране.

Sami. уважаеми версия Колата струва малко по-скъпо, а именно 3,799 000 рубли И тя се попълва, както следва:

  • контрол на слепи зони;
  • контрол на мониторинга;
  • памет за електрическо управление;
  • вентилация на предната линия;
  • навигационна система;
  • отлична аудио система и по същество нищо.

то отлично кросоувъркоето има елегантно оборудване, добри технически характеристики и просто изглежда страхотно. Също така, Toyota Highlander 2018-2019 3 ще наслаждава висока надеждност. В резултат на това бих искал да кажа, че това е просто страхотно и сравнително евтино за неговото оборудване.

Видео

КолаToyota Highlander.
Име на модификацията2.7 2WD.V6 3.5 4WD.
Тип тялоВагон с 5 врати
Брой места7
Дължина, мм.4865
Ширина, мм.1925
Височина, мм.1730
База за колела, мм2790
Пътуване (клирънс), мм180
Ограничаване на теглото, кг1880 2005
Тип на двигателябензин, с инжектиране на разпределеното гориво
Местоположениеотпред, пресичанотпред, пресичан
Броя и местоположението на цилиндрите4, в ред6, V-образна форма
Работен обем, куб. см.2672 3456
Брой клапани16 24
Максимална мощност, л. от. (kW) / rpm188 (138) / 5800 249 (183) / 6200
Максимален въртящ момент, nm / rpm252 / 4200 337 / 4700
Предаванеавтоматична, 6-скорост
Устройство за задвижванефронтпълен, с много дисков съединител в задното колело
Гуми245/55 R19.
Максимална скорост, km / h180 180
Време за ускорение 0-100 км / ч, с10,3 8,7
Разход на гориво в смесен цикъл, L / 100 км9,9 10,6
Капацитет на резервоара за гориво, L72
Вид горивобензин, AI-92-95

Технически характеристики на TOYOTA Highlander автомобил са посочени според производителя. Таблицата показва основните параметри: размери, двигатели, скоростни кутии, тип на задвижване, разход на гориво, динамични характеристики и т.н. техническа информация Уточнете от официални търговци.

Пътуване (клирънс) на Toyota Highlander автомобил - минималното разстояние между поддържащата повърхност и най-много долна точка Машини, като защита на двигателя. Клирънсът може да варира в зависимост от модификацията и конфигурацията на автомобила.

Виж и за Toyota Highlander.

© 2021 Bugulma-lada.ru - Портал за собственици на автомобили