IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Highlander идва в Европа

7-местният всъдеход ще се предлага като хибрид

Японският автомобилен производител Toyota показа европейската си версия на 7-местния всъдеход Highlander и обяви, че моделът започва да се продава в Европа от началото на 2021 година. Цените се очаква да бъдат обявени малко преди появата му на пазара.


Toyota Highlander


Всъдеходът с три реда седалки се присъединява към вече широката гама от кросоувър модели на Toyota за Европа, която включва C-HR, RAV4 и наскоро представения Yaris Cross. Моделът е изграден върху платформата GA-K на японската компания и изглежда почти идентичен с версията за северноамериканския пазар.

Toyota разкри само някои от размерите на Highlander, които са същите като тези на американската версия. Те включват 658-литров багажник, който може да бъде разширен до 1099 литра при сгънатият втори ред седалки, както и дължина от 4950 мм, а джантите са 20-инчови алуминиеви.

Още снимки - в галерията:

На европейските клиенти ще се предлага само хибридната версия на Highlander. Под капака има 2.5-литров бензинов двигател, който работи по цикъла на Аткинсън, по един електромотор на предния и задния мост и никел-метална хибридна батерия. Пиковата мощност е 244 конски сили (182 киловата) с емисии на CO2 от 146 грама на километър и среден разход на гориво от 6,6 л/100 км, измерени по новия цикъл WLTP. Според Toyota тези числа представляват най-добрата мощност спрямо CO2 емисии в сегмента.

Highlander ще се продава с гамата от системи за безопасност и помощ на водача Toyota Safety Sense. За Европа пакетът се състои от система за предотвратяване на сблъсък, адаптивен круиз контрол, разпознаване на пътните знаци, предупреждение за напускане на лентата на движение, автоматични дълги светлини и други.

Снимки: Toyota

0 от 500