1. New Cars
  2. UX
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

Шофирането на най-новия Lexus UX е изживяване, което надхвърля механичното усещане.

Шофирането на най-новия Lexus UX е изживяване, което надхвърля механичното усещане. Навсякъде около вас можете да откриете изключителни технически постижения, от четвъртото поколение самозареждащо се хибридно задвижване на Lexus до изключително здравата каросерия. Тишината на автомобила, плавното линейно ускорение и прецизната управляемост по градските улици са недистижими. За да постигнат уникалния външен вид на този модел дизайнерите на Lexus работиха неуморно, създавайки впечатляващ луксозен компактен SUV с предна решетка с ярко изразена дръзка стилистика. Техните усилия могат да бъдат открити и в малките детайли, като задните LED светлини, чиято стилна аеродинамика допринася за уникалното изживяване при шофиране.

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

Изберете една от

2 Опции

  • UX - Executive Plus - Кросоувър, 5 врати

    UX Executive Plus

    ХИБРИД
    Кросоувър, 5 врати
    • +
      Светлини, завиващи по посока на завиване
    • +
      Lexus Safety System+
    • +
      Предни и задни сензори за паркиране

    Изберете двигател

    от

    99 900,00 лв.

    Автоматична, безстепенна, хибридна трансмисия | Предно задвижване (4X2)
  • UX - Luxury Premium - Кросоувър, 5 врати

    UX Luxury Premium

    ХИБРИД
    Кросоувър, 5 врати
    • +
      18-инчови машинно полирани алуминиеви колела с дизайн с 5 широки лъча и гуми 225/50 R18
    • +
      Акустични стъкла за предните врати
    • +
      Тройни LED предни светлини

    Изберете двигател

    от

    119 900,00 лв.

    Автоматична, безстепенна, хибридна трансмисия | Задвижване на всички колела (4X4)
  • НАЙ-ДОБРИЯТ UX ДОСЕГА 

    Последните промени по UX включват нови технологии, подобрено управление и по-голям избор.

  • ПЕТ МИЛИОНА ЛУКСОЗНИ SUV МОДЕЛА

    Lexus продава луксозни SUV модели на около 90 пазара в глобален мащаб и през  през 2020 година премина границата от 5 милиона продадени автомобили, предлагайки модели като UX, NX, RX, GX and LX.     

  • UX ART

    Lexus представя първия в света автомобил с татуировки.   

ДИНАМИКА 

  • LEXUS DRIVING SIGNATURE

    Авангардният самозареждащ се хибрид UX 250h се откроява със своята изключително плавна работа и осигурява почти безшумно шофиране. Сега това е придружено от поведението при шофиране наречено Lexus Driving Signature, дължащо се освен другото и на месеци тестове със същия "master driver" на Lexus „Takumi“ - пилотът който водеше вдъхновяващия LC купе през неговите стъпки. Резултатът е атлетизъм, който не бихте очаквали от един компактен SUV.

  • ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ LEXUS САМОЗАРЕЖДАЩ СЕ ХИБРИД

    UX 250h се задвижва от самозареждаща се хибридна система на Lexus, с мощност от 184 к.с. по DIN, включваща високоефективен 2,0-литров четирицилиндров бензинов двигател. Предлага се с предно предаване или задвижване на всички колела E-FOUR, система включваща компактна трансмисия и блок за управление на мощността, проектирани така че да се намалят до минимум загубите от топлина и триене. Използва се никел-метал хидридна батерия с променени конструкция и охладителна система.

  • ХИБРИДНА ТРАНСМИСИЯ

    Тази хибридна трансмисия от ново поколение съчетава работата на 2,0-литровия бензинов двигател с тази на два електрически мотор/генератора и има с 25% по-малко вътрешно триене от това на предишните системи на Lexus. Функцията Sequential Shiftmatic осигурява адаптираща се спирачна сила на двигателя в шест стъпки, както и усещане за превключване, подобно на това при механична скоростна кутия. За целта се използват или лостчета за превключване на волана, или позиция „S“ на превклювателя на режимите.

Новата никел-метал хидридна батерия с променена конструкция, както и системата за охлаждане, са разположени под задната седалка на UX 250h. Това осигурява гъвкаво пространство за багажника, като същевременно допринася за ниския център на тежестта на автомобила.

UX 250h се предлага или с предно предаване, или с електрическо задвижване на всички колела E-FOUR. Системата E-FOUR използва отделен, специален електрически мотор/генератор на задния мост. Плавното разпределение на мощността между предния и задния мост осигурява по-стабилно шофиране – дори по наклони или по заснежени пътища – но с по-нисък разход на гориво в сравнение с конвенционалните системи за задвижване на четирите колела

БЕЗОПАСНОСТ

  • СИСТЕМА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА LEXUS + / ОЦЕНКА 5-ЗВЕЗДИ НА NCAP

    Оборудван с нашата авангардна система за безопасност Lexus Safety System + , която включва система за предотвратяване или намаляване на последствията от сблъсък с  разпознаване на пешеходци през деня и нощта и разпознаване на велосипеди през деня, UX осигурява водещо в класа ниво на безопасност и получава престижната оценка от 5 звезди на Euro NCAP. Lexus Safety System + включва: Система за предотвратяване на сблъсък с разпознаване на пешеходци; Динамичен радарен круиз контрол; Асистент за пътните знаци; Асистент за следене на лентата; Автоматични дълги светлини; Кормилен асистент при опасност от инцидент; Асистент за завиване на кръстовище.

  • СИСТЕМА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СБЛЪСЪК 

    Системата за претвратяване на сблъсък вече може да разпознава пешеходци през нощта и велосипедисти през деня. За да се постигне това, чувствителността на камерата и динамичният обхват за подобрени - по този начин се намаляват злополуките на тъмно, например, когато пешеходец пред насрещно превозно средство е трудно забележим поради светлините на превозното средство. Освен това, ъгълът на зоната на откриване на обектите с радар с милиметрови вълни е по-широк, което позволява откриването на велосипеди през деня. Ако вероятността от сблъсък е голяма, спирачките се задействат автоматично.

  • ДИНАМИЧЕН РАДАРЕН КРУИЗ КОНТРОЛ

    Системата използва радарния сензор с вълни в милиметров обхват и камера, за да открие автомобила отпред и да осигури контрол за поддържане на подходящо разстояние. Ако превозното средство отпред спре, системата ще спре UX. Когато превозното средство потегли отново, UX ще потегли отново и ще продължи да го следва. Тази система намалява натоварването на водача в ситуации, изискващи често потегляне и спиране.

Асистентът за пътните знаци (RSA) на UX 250h разпознава пътните знаци и предоставя информация на водача с помощта на мулти-информационния дисплей. Когато е свързан с динамичния радарен круиз контрол, скоростта на автомобила може бързо да се адаптира в съответствие с ограничението на скоростта, разпознато от RSA. Всичко, което е необходимо, е натискането на един бутон. RSA идентифицира всички важни пътни знаци и предупреждения, включително електролуминисцентни и мигащи знаци.

Асистентът за следене на лентата НА UX 250h помага на водача да задържи автомобила в централната част на лентата. Освен това е в състояние да осигури помощ при шофиране в завои с малък радиус. Ако системата установи, че има вероятност UX да напусне лентата, той ще превключи към контрол за предотвратяване на напускането и, и ще помогне за връщането на автомобила в центъра на лентата. 

Повишавайки още повече своето ниво на безопасност, UX предлага широкомащабен щит от 8 въздушни възглавници като стандартно оборудване. Той включва въздушни възглавници за водача и пътника до него, както и въздушни възглавници за коленете, предни странични въздушни възглавници и въздушни завеси, покриващи всички странични прозорци.

ДЪРЗЪК ДИЗАЙН

  • КРАСОТАТА СЕ СРЕЩА С ФУНКЦИОНАЛНОСТТА

    Дизайнерите на Lexus работиха неуморно, за да създадат впечатляващ луксозен компактен SUV с наелектризираща динамична привлекателност. Техните усилия могат да бъдат открити дори в малките детайли, като уникалната задна LED комбинирана светлина, чиято стилна аеродинамична форма допринася за управляемостта и динамиката. Така красотата среща функцията, принцип, който е в същността на UX 250h.

  • F SPORT / F SPORT Дизайн

    С новото покритие на каросерията в цвят Sonic Platinum, UX е по-примамлив от всякога, а неговата динамична, изтънчена стилистика е подчертана от спортните 18-инчови алуминиеви колела и облицовките на калниците в цвета на каросерията. Добавяйки нов жар към гамата на UX, моделът F SPORT Design се отличава с дръзка предна решетка в F стил и зашеметяваща двуцветна комбинация на каросерията, предлагана също и при UX F SPORT и изразяваща динамичните стремежи и на двата модела още от пръв поглед.

  • 17-ИНЧОВИ AERO ВЕНТИЛИРУЕМИ КОЛЕЛА 

    Завършени в черно или сребрист металик, тези "аеро" вентилируеми колела имат дефлектори от всяка страна на спиците и са първите в света, създадени от Lexus. Формата на всеки дефлектор е базирана на така наречения „Gurney Flap“, елемент, който се монтира на задното крило на състезателните автомобили от Формула 1, за да регулира въздушния поток и да създава вихри, които увеличават силата на притискане. Този иновативен дизайн на колелото позволява по-уверено шофиране, като осигурява стабилни спирачни качества, повишавайки ефективността на охлаждане и намалявайки турбуленцията встрани от колелото.

В тези светлини са интегрирани компактни LED модули с три прожектора и L-образни дневни светлини, които са формирани в типичния за Lexus стреловиден контур. Освен това светлините за различни метеорологични условия спомагат за поддържането на безопасно зрително поле при условия на шофиране в мъгла.

Задната комбинирана светлина на UX 250h има авангарден дизайн, който не само привлича вниманието, но има аеродинамично ефективна форма. "Перките" и са интегрирани в корпуса на светлината, за да намалят промените в налягането на въздуха с около 16%, като по този начин допринасят за отличната стабилност на задната част при завиване и при страничен вятър. За отличителен външен вид цялостната обща светлинна линия се формира от 120 светодиода, леко стесняващи се към центъра и с размери само 3 мм в най-тясната си част.

ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ

  • HANDS-FREE ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЗАДНА ВРАТА

    За удобно товарене и разтоварване, UX се предлага с електрически заден капак с управление без ръце. Той може да се отвори и затвори, като преместите крака си пред сензор, разположен под задната броня, докато носите смарт ключа.

  • S-FLOW КЛИМАТИЧЕН КОНТРОЛ / CLIMATE CONCIERGE

    Системата за климатичен контрол S-Flow управлява интелигентно климата в интериора на вашия UX според условията на заобикалящата среда, като гарантира отличен комфорт и намаляване на разхода на гориво. Системата, например, може да открие дали има заети места и да регулира климата по съответния начин. Climate Concierge отделя малки частици nanoe™ X, помагайки за инхибиране на вируси и бактерии* от една страна и намалявайки миризмите от друга, едновременно с всичко това овлажнявайки косата и кожата ви.

  • MARK LEVINSON® AUDIO С 13 ВИСОКОГОВОРИТЕЛЯ

    Осигурявайки 915 вата мощност, премиум съраунд звуковата система Mark Levinson® с 13 високоговорителя на UX произвежда звук от световна класа. Преследвана е идеалната конструкция и конфигурация за всеки електрически компонент в системата, които да осигурят общо хармонично изкривяване (THD, индикатор за хармоничното изкривяване на сигнала) от не повече от 0,1%. Системата включва 150 W / 4 Ω x 12-канален (използвани 8 канала) усилвател от клас D. Голямата му мощност позволява прецизно захранване на големи високоговорители, създавайки ясен, мощен звук.

По-бърза и по-лесна за използване, с подобрена разделителна способност както на 8-инчовия (Lexus Link Connect с облачна навигация), така и на големия 12,3-инчов сензорен екран (Lexus Link Pro с вградена навигация), Lexus Link Multimedia използва облачна навигация, за да актуализира редовно вашите карти и данни за трафика. С опции като търсене на интересни места (POI), системата включва и електронно ръководство за експлоатация. За да подобрите вашето изживяване, са налични услуги като онлайн информация за трафика, прогноза за времето, информация за паркиране и търсене на бензиностанции.

Добре дошли в приложението Lexus Link, нов свят на свързаност, създаден, за да допълни нашето уникално изживяване „Omotenashi“. Неговите интелигентни и персонализирани функции ви помагат да планирате пътуване, да намерите място за паркиране, да планирате услуга или дори да подобрите стила си на шофиране. Трансформирайте времето си с UX, като използвате услуги като:

  • Driving Analytics (Анализ на шофиране): Проследява вашите пътувания, стил на шофиране и ви позволява да записвате бизнес пътувания
  • Hybrid Coach (Насоки за шофиране на хибрид): Помага ви да шофирате вашия UX 250h по-ефективно
  • Find my Car (Открий автомобила ми): Локализира ви и ви насочва обратно към вашия Lexus                                       
  • Share to Car (Сподели с автомобила): Позволява ви да планирате маршрут на друго устройство и да го изпратите до вашия Lexus, докато „Car to Door“ ви води пеша до крайната ви дестинация.
  • eCare: Позволява ви да управлявате обслужването и поддръжката на вашия UX
  • Предупредителни светлини: Обяснява значението на всяка предупредителна светлина и всяко действие, което трябва да предприемете
  • Състояние на автомобила: Уведомява ви, ако сте оставили прозорците на автомобила отворени или сте забравили да изключите светлините. Можете също така да проверите дали автомобилът ви е заключен.
  • Battery Guard (Защита на батерията): Следи нивото на зареждане на 12V акумулатора на вашия автомобил
  • Дистанционно управление на климата: Всички модели UX предлагат дистанционно управление на климатичната система, отопление на волана, отопление на седалките и регулиране на температурата в купето
  • Дистанционно управление: Дистанционно размразете предното си стъкло, активирайте аварийните светлини или заключете и отключете своя UX, от комфорта на вашия дом

Данните за автомобила се проектират в цвят директно върху предното стъкло. Head-Up дисплеят с размери 260 мм x 97,5 мм ви позволява да следите данни като команди за навигация, аудио настройки или функции за безопасност, без да откъсвате очи от пътя пред вас.
НАУЧЕТЕ ЗА НАШИТЕ ТЕСТОВИ ШОФИРАНИЯ

НАШЕТО ОБЕЩАНИЕ ЗА ТЕСТОВО ШОФИРАНЕ

Изживейте невероятното с тестово шофиране на Lexus, изберете превозно средство, местоположение и продължителност по ваш избор.

ГАЛЕРИЯ НА UX

Разгледайте лукса, изтънчеността и оборудването на UX.

ДРУГИ SUV МОДЕЛИ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl